Ben jij verantwoordelijk voor de boodschappen op je werk? Bijvoorbeeld voor de koffie, suiker, melk, broodjes, lunches, beleg of diners? Misschien wel snacks, drankjes, bier of wijn voor de borrel en ga zo maar door. Je kunt hier uren per maand aan kwijt zijn. Het bestellen, de boodschappen afhalen en de administratie doen. Het zal je dan niet verbazen hier nieuwe mogelijkheden voor zijn. Online zakelijke boodschappen doen. Dit heeft voor bedrijven veel voordelen. Je kunt hier direct mee beginnen. Stop met die administratieve rompslomp. Betaal op rekening of betaal achteraf via automatische incasso. Met een zakelijk boodschappen account openen er nieuwe deuren die je niet zou verwachten. Je besteld namelijk in de gebruiksvriendelijke consumenten webshop. Veel zakelijke supermarkten werken op dit moment met verouderde logistieke systemen. Nu normale supermarkten ook zakelijke bestellingen verwerken kun je daar direct van profiteren.

Maak snel en gemakkelijk een zakelijk account aan
Hoe maak je een zakelijk boodschappen account aan? Dat is heel eenvoudig. Kies een supermarkt waar je de boodschappen voor het bedrijf wilt bestellen. Zoek dan naar de zakelijk afdeling. Vaak staat er een link naar de zakelijke boodschappen onderaan de website. Vervolgens kun je daar een bedrijven account aanmaken. Gegevens van de Kamer van Koophandel en Belastingdienst (BTW nummers) moet je vaak bij de hand hebben. Zo richt je de administratieve kant van het boodschappen proces direct op de juiste wijze in.

Welke betaalmethoden zijn er voor zakelijke klanten?
Voor zakelijke klanten zijn er wat meer opties om de boodschappen te betalen in vergelijk met gewone consumenten. Zo kun ten eerste de boodschappen achteraf betalen. Zo hoef je niet altijd vooraf de boodschappen factuur te voldoen. Je kunt ook bestellen op rekening. Stel je besteld elke week een X aantal keer, dan krijg je aan het eind van de maand een verzamelfactuur van je totale bestellingen. Ook kunnen kiezen voor bestellen met automatische incassos’s. Zo hoef je zelf nooit meer onbetaalde rekeningen in de gaten te houden. Je krijgt een nette (btw) factuur op de mail die gelijk de administratie in kan. Dit bespaart je een hele boel tijd.

Zakelijk boodschappen bezorgen mogelijk?
Is het mogelijk om de boodschappen op kantoor of verenigingsgebouw af te laten leveren? Ja, dit is zeker mogelijk. Vaak al de volgende werkdag tussen 08:00 en 21:00. Wanneer je de bestelling heb verzameld kun je deze bevestigen. Je moet dan een bezorgtype selecteren. Bijvoorbeeld afhalen bij een supermarkt of pick-up-point, maar natuurlijk ook thuisbezorging. Deze laatste optie is de meest gebruikte variant. Zo bespaar je immers de meeste tijd. De bestelling wordt afgeleverd tot in de keuken of dinerzaal van het bedrijf. Voor (sport) verenigingen zou dit de kantine kunnen zijn. Zorg-instelling hebben vaak een gemeenschappelijk keuken die hiervoor gebruikt kan worden. De bezorgers zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk zelf hoeft te sjouwen.

Kun je zakelijke boodschappen (belasting-technisch) aftrekken?
Wat veel ondernemers willen weten is; wanneer kan ik de boodschappen opgeven als kosten en wanneer kan ik eventueel de 6% / 21% BTW aftrekken in verband met de voorbelasting. De basisregel is: alles wat je voor de zaak gebruikt, kun je zakelijk opvoeren als kosten. Privé boodschappen uiteraard niet. Qua btw is dit zijn helaas niet aftrekbaar. Zorg er altijd voor dat je betaald met een pinpas of ideal account van het bedrijf. Zo kan de belastingdienst natrekken dat de boodschappen ook echt zakelijke bedoeld zijn.