Top 5 goedkope en lekkere koffiebonenGeniet jij regelmatig van een lekker bakje koffie? Dan betaal je al snel een aardig kapitaal aan koffiebonen. Niet voor niets wordt koffie tegenwoordig gekscherend het nieuwe goud genoemd. De keuze is reuze op het gebied van koffiebonen. Elk merk heeft meerdere soorten en maten in hun assortiment.

Als echte koffieliefhebber kies jij natuurlijk voor koffiebonen. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste koffiebonen? Wij hebben getest welke goedkope koffiebonen het lekkerst zijn. Zo weet je zeker dat je goede koffiebonen koopt.

Kies de juiste koffiemachine

Om de lekkerste koffie te maken is het natuurlijk van belang om naast smaakvolle koffiebonen ook in bezit te zijn van de juiste koffiemachine. Een koffiemachine geschikt voor koffiebonen is uiteraard een must. Daarnaast is het van belang om de machine regelmatig schoon te maken. Anders kan achtergebleven koffie de smaak beïnvloeden.

Top 5 goedkope koffiebonen

Wil je lekkere koffiebonen kopen voor een lage prijs? Dan kun je eindeloos supermarkt folders doorspitten op zoek naar de juiste aanbieding, maar wellicht is het beter om te kiezen voor een merk dat bekend staat om betaalbare koffiebonen. Onderstaande vijf koffiebonen zijn ontzettend lekker en betaalbaar. Bovendien zijn de meeste gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt.

 1. Moreno Dark Roast koffiebonen (verkrijgbaar bij de ALDI)
 2. Bellarom Espresso Extra Dark Roast (verkrijgbaar bij de Lidl)
 3. Douwe Egberts Aroma variaties excellent koffiebonen (verkrijgbaar bij onder andere de Albert Heijn)
 4. Kanis & Gunnink Aroma rood bonen
 5. L’OR Espresso Fortissimo koffiebonen

Nog meer tips voor de lekkerste koffie

Met bovenstaande koffiebonen kun je een lekker bakje koffie zetten. Hieronder geven we nog een aantal handige tips om van lekkere koffiebonen écht de allerlekkerste koffie te maken.

 • Gebruik altijd verse koffiebonen
 • Gemalen koffie blijft in de open lucht circa 20 minuten vers
 • Zorg dat je kopje ook warm is zodat de koffie langer warm blijft
 • Koffiebonen in een verpakking van papier blijven 1-2 weken vers
 • Koffiebonen in een laminaat verpakking blijven 2 maand vers. Tenzij ze verpakt zijn in een laminaat verpakking met ventiel, dan blijven ze namelijk 3 maanden vers
 • Koffiebonen invriezen is mogelijk. Hou er wel rekening mee dat je de bonen voor gebruik eerst goed laat ontdooien.