Boodschappen bezorgen, dat klinkt als een uitkomst voor veel mensen. Met name voor ouderen, drukke gezinnen (tweeverdieners) is het een enorme uitkomst wanneer de supermarkt alle boodschappen komt bezorgen. Je hoeft immers niet meer naar de drukke supermarkt, wat je enorm veel tijd scheelt. Denk aan drukte op de weg, het zoeke naar een parkeerplekje, het zoeken naar de producten die op je boodschappenlijstje staan en het wachten in de kassa. Wanneer jij je boodschappen online bestelt, en alle supermarkt-producten laat bezorgen bespaar je jezelf een hoop gedoe.

Steeds meer supermarkten bezorgen de boodschappen bij mensen thuis. Albert Heijn biedt al een tijdje een professionele bezorgservice. Bestellingen worden geplaatst via AH.nl. Ook Jumbo (Jumbo.com) en PLUS (Plus.nl) timmeren hard aan de weg. Hier kun je ook al online bestellen. Beide supers bieden tal van afhaalpunten (pick-up-points) en bezorgen in steeds meer plaatsen ook aan huis. Vaak geldt dat wanneer je vandaag bestelt, de bestelling morgen al bezorgd wordt. Bij Albert Heijn kun je een heel specifiek tijdslot kiezen wanneer jij de boodschappen graag bezorgd wil hebben. Dit kan bij je thuis, maar natuurlijk ook op je werk. Zo houd jij zelf de touwtjes in handen.

Wat kost het om boodschappen te laten bezorgen?

De kosten van boodschappen bezorgen verschillen enorm. Allereerst verschilt het per supermarkt. Maar dezelfde supermarkt kan ook verschillende bezorgkosten rekenen per dagdeel. Zo is het bij Albert Heijn in de avond vaak duurder dan overdag. Dat komt omdat de avonduren erg populair zijn.

Ook gratis boodschappen laten bezorgen is mogelijk in Nederland. Zo bezorgt de supermarkt Deen jouw bestelling vanaf 40 euro gratis aan huis. Ook Picnic is een voorbeeld van een online supermarkt die gratis boodschappen bezorgt. Het verschil is dat Picnic helemaal geen winkels heeft. Je kunt alleen bestellen via hun eigen mobiele applicatie. Het unieke is dat het minimale bestelbedrag bij Picnic slechts 25 euro bedraagt. Voor dit bedrag, waar je toch al snel aan komt, ook als je alleen bent, profiteer je al van het gemak van de boodschappen laten bezorgen.