Waar vroeger iedereen de supermarkt bezocht om de boodschappen te doen, bestellen klanten van supermarkten de boodschappen tegenwoordig zelf vooraf. Zou het niet veel gemakkelijk zijn als je de deur niet meer uit hoeft om je kruidenierswaren in te kopen? Start vandaag en ervaar hoe gemakkelijk het is. Dit is geschikt voor alleenstaanden of mensen met grote gezinnen. Iedereen kan profiteren van deze aantrekkelijke manier van boodschappen doen. Boodschappen bestellen op rekening en boodschappen bestellen en achteraf betalen zijn veelgehoorde voordelen van online boodschappen doen.

Hoe kan je boodschappen bestellen

Het bestellen van de boodschappen kan via internet. Je gaat hiervoor naar de website van jouw favoriete winkel en logt in op het systeem. Je moet een account aanmaken om te kunnen profiteren van lange termijn aanbiedingen, actie’s, betalingen en bezorging. De webwinkel bestaat uit allemaal categorieën. Zo vind je snel de producten die je wilt bestellen. Groente bijvoorbeeld staat in een apart menu, net zoals wasmiddelen, dranken, dierproducten, vlees, vis en ga zo maar door. Na een paar keer bestellen zul je merken dat je steeds sneller vindt wat je zoekt. Ook bieden veel supermarkten een zoekfunctie waar je een merk kunt invoeren.

Voordelen van boodschappen bestellen

Het grootste voordeel van boodschappen laten reserveren is de tijdsbesparing. Je hoeft niet zelf meer een winkel te bezoeken en lang alle schappen te lopen. Alle artikelen zijn via internet ook altijd op voorraad (anders worden ze niet in de webwinkel getoond). Zo weet je dus dat de producten die jij nodig hebt altijd beschikbaar zijn. Het bestellen biedt ook voor bezorgen nieuwe mogelijkheden. Nadelen van het bestellen is dat je vaak geen nieuwe producten of aanbiedingen gaat uitproberen. Je klikt alleen aan wat je nodig hebt. Zo wordt je wel iets minder creatief met koken.

Waar kan je boodschappen bestellen?
De boodschappen kun je bestellen bij supermarkten die deze mogelijkheden hebben ontwikkeld. Nog niet bij alle winkels is dit mogelijk. Zo best je bij Jumbo en de PLUS al gemakkelijk al je artikelen. De Albert Heijn (ah) boodschappen bestel je het het snelst. De meeste Nederlanders maken hier gebruik van. Nieuwe initiatieven als de picnic supermarkt maken reserveren ook mogelijk. Boodschappen reserveren gaat altijd via een account. Betaling gebeurd de eerste keer altijd vooraf via bijvoorbeeld iDeal.

Bestelde boodschappen afleveren of laten bezorgen?
Als je de boodschappen hebt besteld kun je kiezen uit een aantal verschillende opties om de boodschappen te bemachtigen. Zo kun je ze ophalen in de supermarkt, afhalen op een speciaal boodschappen pick-up point in de buurt, of laten thuisbezorgen. Vaak kost het afhalen van boodschappen niets (gratis) en moet je voor het laten bezorgen van de boodschappen een kleine service vergoeding betalen. Dit varieert van €3 to €7 per bezorging (afhankelijk van je woonplaat, datum en tijdstip).