Begin 2021 met besparen op je boodschappen met deze tipsVoor veel mensen is december een dure maand: het geld gaat op aan cadeautjes, lekker eten en normaal gesproken: feestjes en festivals tijdens de feestdagen. Met het aanwezige coronavirus zijn dergelijke feestelijke activiteiten uitgesloten, maar de kans is groot dat je alsnog weinig tot geen geld over hebt. Daarom geeft een groot deel van de Nederlanders in januari minder geld uit – januari wordt zelfs gezien als dé maand voor geldbesparende voornemens. Een van de zaken waar je veel geld aan kwijt bent, zijn de dagelijkse boodschappen. In dit artikel lees je enkele tips hoe je daar geld op kunt besparen.

Bezoek de goedkopere supermarkten

Nederland kent een aantal fijne supermarkten, waarvan een deel – gelukkig – gemiddeld goedkoper is dan de andere winkels. Doe je normaal gesproken je boodschappen bij de Plus of de Albert Heijn? Kijk dan eens wat het je kan opleveren door boodschappen te doen bij een goedkopere concurrent. De Lidl is bijvoorbeeld een winkel waar je op heel veel producten flink kunt besparen. Met een kortingscode uit de Lidl folder wordt winkelen daar helemaal een feestje! Daar krijg je altijd kwaliteit voor terug.

Spit alle folders door voor beste aanbiedingen

Heb je geen Lidl in de buurt maar wil je toch voordeel pakken? Spit in dat geval alle folders door van de supermarkten die je wel gemakkelijk kunt bereiken. De meeste supermarktaanbiedingen zijn te vinden in dit soort foldertjes die je zowel online als offline kunt ontvangen. Onze tip? Er is een speciale folderapp te downloaden in de AppStore of PlayStore. Deze is gratis te downloaden en ideaal: hiermee kun je namelijk binnen een paar klikken op de knop de folders van alle supermarkten inzien. Op basis daarvan kun je jouw boodschappenlijstje in no time samenstellen.

Ga niet met trek naar de supermarkt

Wat ook helpt om minder geld uit te geven bij het boodschappen doen, is om zonder trek naar de winkel te gaan. Misschien ken je het wel: je wilt snel voor het eten nog even wat producten halen bij de supermarkt. Je merkt dat je al een beetje trek hebt en wat blijkt? In de winkel ligt wel heel veel lekkers. De kans is groot dat je met trek meer boodschappen haalt en dan voornamelijk producten die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Neem liever voordat je de winkel binnenstapt een stuk fruit of een koek zodat je minder de neiging hebt om andere dingen dan je boodschappenlijstje aan te schaffen.

Begin met online boodschappen bestellen

Er is tot slot een aantal supermarkten waar je online je boodschappen kunt bestellen. Bij een aantal daarvan zijn de bezorgkosten op een bepaald moment of boven een bepaald bestelbedrag gratis. Dat scheelt, want dat betekent dat je daar in ieder geval geen extra geld aan kwijt bent. Het voordeel aan online bestellen is dat je er even goed voor kunt gaan zitten. Tijdens het doorspitten van de folder kun je allerlei producten met korting voor je weekmenu in je mandje plaatsen. Het voordeel hiervan is dat je sneller alleen de producten bestelt die je daadwerkelijk nodig hebt, omdat je op die producten zoekt. Er zijn geen verleidingen van lekker uitziende verpakkingen en zodra de bestelling geplaatst is, heb je minder de neiging om er nog iets bij te kopen. Dat kan uiteindelijk enorm schelen in je portemonnee.